Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μία μέρα μετά τις εθνικές εκλογές, η New York Times αποκάλυψε με οπτικοακουστικό υλικό και μαρτυρίες την παράνομη απέλαση προσφύγων από τις ελληνικές αρχές. Στο βίντεο φαίνεται η ελληνική ακτοφυλακή να εγκαταλείπει πρόσφυγες, ακόμα και παιδιά, σε μια σχεδία και να τους πετάει στη θάλασσα σαν να πρόκειται για άψυχα αντικείμενα. Για άλλη μια φορά ανυπεράσπιστοι, φτωχοί και κατατρεγμένοι άνθρωποι πέφτουν θύμα των εγκληματικών μεταναστευτικών πολιτικών της Ελλάδας και της ΕΕ.

Αυτές οι εικόνες δεν είναι μια εκτροπή μιας κατά τα άλλα πολιτισμένης Ευρώπης, αλλά δείχνουν το πραγματικό της πρόσωπο της Ελλάδας και της ΕΕ γενικότερά. Οι δικές τους φιλοπόλεμες πολιτικές είναι που δημιουργούν τους πρόσφυγες, ενώ τα ερμητικά κλειστά σύνορά της «φιλάνθρωπης» ΕΕ διασφαλίζουν το ότι θα συνεχίσουν να χάνονται ζωές στο Αιγαίο. Αυτό φαίνεται και από τη περηφάνια με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυχιόταν προεκλογικά στη Λέσβο πως η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε κατά 90% τους «παράνομους» πρόσφυγες, φυσικά για τα μέσα τα οποία χρησιμοποιεί ούτε λόγος. Επίσης οποιαδήποτε έκκληση της Κομισιόν για διερεύνηση τέτοιων περιστατικών δεν είναι παρά λόγια του αέρα που έχουν ειπωθεί αμέτρητες φορές χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση, διότι αυτές ακριβώς τις πολιτικές είναι που πρεσβεύει η ΕΕ.

Φυσικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζονται με βιαιότητα και σκληρότητα. Την ίδια αντιμετώπιση βίωσαν και έλληνες φτωχοί, εργαζόμενοι και ΑμΕΑ που τους πέταξαν έξω από τα σπίτια τους για χρέη λίγων χιλιάδων, οι άρρωστοι και ηλικιωμένοι που εγκαταλείπονται σε ένα ΕΣΥ που καταρρέει και φυσικά οι 25 συλληφθέντες του πολυτεχνείου του 2020 που μετά τη βίαιη καταστολή που δεχτήκαμε μας δικάζουν κιόλας στις 6/6. Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα δεν οφείλεται στο μεταναστευτικό αλλά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ξεπουλάν κάθε κοινωνικό αγαθό στους ιδιώτες έναντι πινακίου φακής και επιχορηγούν την ακρίβεια αδειάζοντας τα δημόσια ταμεία αντί να περιορίσουν την αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα μας είναι οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες. Μέσα από συλλόγους, σωματεία και επιτροπές να οργανώσουμε τη πάλη μας για να αντιμετωπίσουμε τον κοινωνικό εγκέλαδο που μας επιβάλλουν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

· ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ