Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

 


Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου εμφανίστηκε βίντεο στα social media που δείχνει 2 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να έχουν ακινητοποιήσει ένα μετανάστη στο έδαφος και έναν από αυτούς να τον κλωτσά επανειλημμένα παρόλο που δεν προβάλλει καμία αντίσταση. Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με μαρτυρίες το μόνο «έγκλημα» αυτού του ανθρώπου ήταν πως απλώς καθόταν στο σημείο και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ο ένας απλά ξεκίνησε να τον γρονθοκοπεί. Οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν το «καθήκον» τους συλλαμβάνοντας τον άτυχο άντρα.

Τέτοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Μέσα στα χρόνια των μνημονίων εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες τέτοια περιστατικά ξεσπούν συνεχώς. Η καταστολή διαδηλώσεων όπως αυτής του Πολυτεχνείου του 2020, τα βασανιστήρια νέων στη ΓΑΔΑ μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, οι ρίψεις δακρυγόνων μέσα σε κλειστούς χώρους στο ΑΠΘ, η αποστολή ΜΑΤ για να διαλύσουν δίκαιους εργατικούς αγώνες όπως αυτόν στη «Μαλαματίνα», τα βασανιστήρια και οι επαναπροωθήσεις μεταναστών και πολλά άλλα είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Παρόλα αυτά, επικρατεί ένα πλαίσιο πλήρους ατιμωρησίας μέσα στην αστυνομία, η οποία πάντα φροντίζει «τα δικά της παιδιά».

Ο λόγος που παραμένουν ατιμώρητα αυτά τα περιστατικά είναι επειδή αποτελούν μέρος της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ ηθελημένα διογκώνει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στρατιωτικοποιεί την αστυνομία, παρέχοντάς τους πλήρη κάλυψη. Θέλει να καλλιεργήσει ένα κλίμα φόβου που να αποτρέπει την κοινωνία από το να διαμαρτύρεται για την όλο και σκληρότερη επιδείνωση του βιοτικού της επιπέδου. Η σημερινή εκτόξευση της ακρίβειας, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και η ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικής παροχής θα είναι μόνο η αρχή αν δεν βάλουμε φρένο στις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Φτάνει πια με την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Μόνος τρόπος για να την σταματήσουμε είναι μέσα από τους μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλουμε τις δικές μας ανάγκες παρά και ενάντια σε κάθε πολιτική που επιχειρεί να χρεώσει τα σπασμένα στους φτωχούς, εργαζόμενους και νέους για άλλη μια φορά.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ