Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


Η ΑΑΔΕ έλαβε μέτρα ενάντια σε 253.083 ληξιπρόθεσμες οφειλές (έναντι 210.415 το 2020) από φόρους κατά το 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, το σύνολο των εσόδων που απομύζησε το δημόσιο από τα φτωχά και εξαθλιωμένα νοικοκυριά -για τα οποία υποτίθεται πως μεριμνά- ανέρχονται σε 4,4 δις ευρώ. Κύριο μέσο για αυτή τη φοροληστεία σε ποσοστό 90% υπήρξαν οι κατασχέσεις καταθέσεων, ενοικίων, μισθών και συντάξεων.

Μέσα στη δίνη της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση διαλαλούσε πως λόγω των δύσκολων συνθηκών θα ανέστειλε τις υποχρεώσεις καταβολής φόρων ως ένα μέτρο στήριξης των νοικοκυριών. Το μόνο που έκανε στην πραγματικότητα ήταν να περιορίσει τους πλειστηριασμούς σε μόλις 620, ενώ όλα τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα κατάσχεσης ήταν σε πλήρη ισχύ. Επίσης, οι ποινικές διώξεις εναντίον οφειλετών αυξήθηκαν κατά 46,5% σε σχέση με το 2020 και ανήλθαν στις 3.851. Αυτό φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο ανέρχεται στα 86,37 δισ. 

Το θράσος της κυβέρνησης σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή να αποσπάει χρέη με τη βία από έναν λαό τον οποίο έχει καταδικάσει στην εξαθλίωση είναι εξοργιστικό. Τη στιγμή που κάθε τι δημόσιο και δωρεάν και κάθε μορφή κοινωνικής ασφάλισης είναι υπό κατάρρευση, γίνεται αντιληπτό πως στην πραγματικότητα τίποτα απολύτως δεν χρωστάει κανένας φτωχός σε αυτό το κράτος και αυτή τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Παιδεία, υγεία και ασφάλεια βαδίζουν γοργά προς την ιδιωτικοποίηση καθώς μετά το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, λιγοστεύουν οι δημόσιες επιχειρήσεις που απομένουν στην κυβέρνηση για να χαρίσει στους ημέτερους φίλους της. Ταυτόχρονα, ο μόνος λόγος για δημόσιες επενδύσεις είναι το άνοιγμα βάσεων παραγωγής τεθωρακισμένων με Γερμανία και Γαλλία, κάτι που φέρνει τον κίνδυνο του πολέμου όλο και πιο κοντά μας.

Μας χρωστάνε, δε τους χρωστάμε! Η μόνη υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που υπερασπίζει τα συμφέροντα μιας ελίτ σε βάρος της πλειοψηφίας. Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, η μόνη λύση βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες των καταπιεσμένων ώστε να επιβάλουμε το δικαίωμα μας για μια αξιοπρεπή ζωή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ