Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

«ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ


Σε νέο κυνικό παραλήρημα έπεσε βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, παρουσιάζοντας το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Σε συζήτηση για τις εξώσεις λαϊκών οικογενειών και τους πλειστηριασμούς κατοικιών, ο Βασίλης Υψηλάντης, βουλευτής Δωδεκανήσων, δήλωσε πως «οι πλειστηριασμοί είναι μέρος της κανονικότητας». Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος αντέτεινε πως κανονικότητα είναι να διατηρούν οι οικογένειες τα σπίτια τους, δεν δίστασε να απαντήσει πως «πλειστηριασμοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν».

Οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν ολισθήματα ή παραφορές. Αποδεικνύουν την πραγματική σάπια και κυνική φύση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των μνημονιακών κυβερνήσεων. Μέσα σε μια κατάσταση ήδη ασφυκτική, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να καλπάζει, την  πανδημία να συνεχίζει να εξαπλώνεται, την δημόσια υγεία να καταρρέει, ο κίνδυνος των πλειστηριασμών έρχεται να προστεθεί στην αβάσταχτη πίεση που νιώθουν οι φτωχές οικογένειες. Μόνη απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην κατάσταση αυτή είναι η όλο και πιο βάναυση επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και η καταστολή. Από την άλλη, προσπαθώντας να διατηρήσουν το επικοινωνιακό τους προσωπείο, αυτοπροβαλλόμενοι ως οι «προστάτες των φτωχών», λαμβάνουν γελοία μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, τα οποία με κανέναν τρόπο δεν ανακουφίζουν τις λαϊκές οικογένειες, αλλά τις κοροϊδεύουν.

Ενώ τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζουν πλέον κατά μέτωπο το θέμα της ίδιας τους της επιβίωσης, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τα βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή που οι κοινωνικές ανάγκες κατακρημνίζονται, ο Μητσοτάκης και τα αστικά επιτελεία επιλέγουν να χαρίσουν εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς, στρατό και αστυνομία. Στέλνουν μάλιστα εξοπλισμούς στην Ουκρανία, κατ’ εντολή του αντιδραστικού αμερικανικού ιμπεριαλισμού, φέρνοντας τον κίνδυνο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης όλο και πιο κοντά.

Απέναντι στις κοροϊδίες και τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και του λοιπού μνημονιακού συρφετού, νεολαία, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν μια ηχηρή απάντηση. Πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με συνελεύσεις και επιτροπές σε κάθε χώρο, ενάντια στην κυβέρνηση των επικίνδυνων νεοφιλελεύθερων, για μια αξιοπρεπή ζωή.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

  • ΚΑΤΩ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΈΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ