Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

 


Κοντά σε νέα εξοπλιστική συμφωνία με την Γερμανία βρίσκεται το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας. Αυτή τη φορά η συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία Krauss Maffei Wegman, αφορά την παραγωγή των αρμάτων μάχης τύπου Leopard. Μάλιστα, η ελληνική πλευρά προκειμένου να αποπληρώσει προηγούμενα χρέη από αγορές πολεμικού εξοπλισμού, προτίθεται να επιτρέψει την μεταφορά της γραμμής παραγωγής σε ελληνικό έδαφος.


Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενοι μνημονιακοί, δείχνουν καθαρά τον ακολουθητισμό τους προς τα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο τυχοδιωκτισμός τους, βάζει τον ελληνικό λαό σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, ειδικά μέσα στην σημερινή συγκυρία του πολέμου της Ουκρανίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει πολεμικό εξοπλισμό στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά την εμπλοκή της χώρας μας και την επέκταση του σφαγείου του πολέμου στην γειτονιά μας. Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής των Leopard στα Βαλκάνια, γιγαντώνει ακόμη περισσότερο την συσσώρευση πολεμικών εξοπλισμών στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι άλλη μια προκλητική κίνηση του ΝΑΤΟ -που σε συνδυασμό με τις αμέτρητες βάσεις- μετατρέπει την Ελλάδα σε «στόχο». 


Οι κίνδυνοι για εμάς, τους «από κάτω», είναι πιο υπαρκτοί από ποτέ. Η εκτίναξη των δαπανών για τους εξοπλισμούς, επιτάσσουν την άμεση κατάργηση της Δωρεάν Υγείας, της Δωρεάν Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και κάθε εργατικού δικαιώματος. Σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα έρθουν αντιμέτωποι με την όλο και αυξανόμενη φτώχεια, την πείνα και ακόμα την έλλειψη ηλεκτρισμού και θέρμανσης. Πρέπει να τους διώξουμε εμείς πριν μας εξοντώσουν αυτοί!


Είναι επιτακτική ανάγκη, μέσα από αγώνες, επιτροπές, συνελεύσεις, να οργανώσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα που θα βάλει φρένο σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, που θα σταματήσει τις εξοπλιστικές δαπάνες που εξαθλιώνουν την πλειοψηφία της κοινωνίας. Έχουμε ανάγκη από ένα μαζικό κίνημα που θα διώξει την κυβέρνηση της ΝΔ και το καθεστώς των μνημονίων. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τον όλεθρο του πολέμου και τις τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής που αυτοί μας επιφυλάσσουν.



ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

  • ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ