Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΕΛΗ - ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


Αποφυλακίστηκε μόλις ένα χρόνο μετά, ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, ενώ είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χ.Α. και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκρινε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισής του, μετά την επίκληση ψυχολογικών προβλημάτων του παιδιού του, ενώ παράλληλα ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «υποδειγματικό κρατούμενο» σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης   νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».


Η «ανεξάρτητη» αστική δικαιοσύνη, σε σύμπνοια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, απελευθερώνει δολοφόνους – χρυσαυγίτες και τους αφήνει να δρουν ανενόχλητοι. Πριν την αποφυλάκιση του Πατέλη, είχε προχωρήσει και σε άλλες 3 αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών, ενώ πρόσφατα ικανοποίησε το αίτημα του αρχιφασίστα Λαγού να μιλήσει στην Ευρωβουλή από τη φυλακή. Από τη μία συμπεριφέρονται με το γάντι τους φασίστες, ενώ από την άλλη ξυλοφορτώνουν και συλλαμβάνουν αγωνιστές με χαλκευμένες κατηγορίες και εξοντωτικά πρόστιμα. 


Παρά τον ένα χρόνο που πέρασε από την καταδίκη και διάλυση της ΧΑ, ο κίνδυνος του φασισμού παραμονεύει με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκης. Αυτή είναι που τροφοδοτεί φασιστικές δράσεις και επιδιώκει με κάθε τρόπο να σπείρει το δηλητήριο του εθνικισμού και να επιβάλλει το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Το μόνο που προσφέρει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους είναι περαιτέρω εξαθλίωση, φτώχεια και καταστολή.  


Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε όλη αυτή την βαρβαρότητα! Με ανυποχώρητους αγώνες, με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και να τσακίσουμε τον φασισμό.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ