Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 


Στη σωρεία περιστατικών αστυνομικής βίας από τους μισθοφόρους της ΕΛΑΣ, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη γεγονός τρομοκρατίας από την αστυνομία. Την Τετάρτη 27/10 στο αεροδρόμιο Ζακύνθου, Κουβανοί μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν έγκυες και μικρά παιδιά, αντιμετωπίστηκαν με απίστευτη βιαιότητα από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, 85 μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να πετάξουν προς Μιλάνο με πτήση από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, εμποδίστηκαν από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής. Οι περισσότεροι Κουβανοί μετανάστες, 65 στον αριθμό, μεταφέρθηκαν βίαια σε ξενοδοχείο του Λαγανά. Οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης, βιντεοσκοπήθηκαν να σέρνουν από τα πόδια τους μετανάστες, να τους χτυπούν και να τους τραβούν από τα μαλλιά, όσο έντρομοι αυτοί κρατιούνται σφιχτά μεταξύ τους φοβούμενοι για την ζωή τους. Μάλιστα δεν τους συγκινεί το γεγονός ότι υπάρχουν και μικρά παιδιά, τα οποία έντρομα από τη συμπεριφορά των αστυνομικών ξεσπούν σε κλάματα. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν σε κέντρα προαναχώρησης σε Κόρινθο και Αττική. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα αντίστοιχων περιστατικών με πρωταγωνιστή την ΕΛ.ΑΣ. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι η αστυνομική βαρβαρότητα ενάντια σε κοινωνικές μειονότητες το τελευταίο διάστημα ξεπερνά κάθε όριο.

Πίσω από κάθε γεγονός ακραίας καταστολής, ξυλοδαρμού και δολοφονίας της ΕΛ.ΑΣ.,  βρίσκεται, ως ηθικός αυτουργός, η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ. Ενώ ο Μητσοτάκης συνδράμει ενεργά στις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, πραγματοποιεί κτηνωδίες ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται απελπισμένοι στη χώρα. Όσο ο μνημονιακός συρφετός νομοθετεί εναντίων των εργαζομένων, τωνφτωχών λαϊκών στρωμάτων και των μειονοτήτων, δίνει ταυτόχρονα κάλυψη στην αστυνομία να χτυπά και να δολοφονεί όποιον στέκεται στο δρόμο της. Μόνη επιλογή της ΝΔ και της ελίτ είναι η οικοδόμηση ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους ενάντια σε κάθε αγωνιστή, μετανάστη, εργαζόμενο, νέο και φτωχό καταπατώντας κάθε ανθρώπινο και δημοκρατικό δικαίωμα.

Δεν θα τους αφήσουμε! Θα βάλουμε ένα τέλος στην κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τα εγκληματικά της σχέδια μόνο με καταστολή. Με τους μαχητικούς και αυτοοργανωμένους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και θα ρίξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ- ΟΠΚΕ 

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ