Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ COVID. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

 


Η ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την πανδημία με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βουλιάζει στις λίστες της Ευρώπης που αφορούν την διαχείριση της πανδημίας. Με ένα αστελέχωτο, χωρίς χρηματοδότηση και υποδομές σύστημα υγείας, η χώρα μας έχει ξεπεράσει τα 645.000 κρούσματα και τις 14.600 απώλειες. Οι αριθμοί και τα στατιστικά δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη  θέση πανευρωπαϊκά στο ποσοστό θνητότητας και ταυτόχρονα σε μια από τις τελευταίες θέσεις στο ποσοστό εμβολιασμένων. Η πανδημία καλπάζει και τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα ξεπερνούν τα 2500 και οι νεκροί τους 30, ημερησίως. Οι καταγραφές αυτές εκτόξευσαν την Ελλάδα στην τρίτη θέση  της λίστας θανάτων ανά εκατομμύριο ( έναν από τους πιο σημαντικούς δείκτες διαχείρισης της πανδημίας), με μεγάλη απόκλιση από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παράλληλα, παρά τις αισιόδοξες φωνασκίες της κυβέρνησης, η Ελλάδα βρίσκεται στη 15η θέση των Ευρωπαϊκών χωρών στο ποσοστό εμβολιασμένων με μόλις 62% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως. 

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατυμπανίζει στα ΜΜΕξαπάτησης μια «επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ ταυτόχρονα ωθεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Δολοφονεί χιλιάδες στερώντας 600 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ ενώ παράλληλα προαναγγέλλει κλεισίματα νοσοκομείων και δομών υγείας. Αντίθετα, προσφέρει πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις  στους μηχανισμούς καταστολής για νέους εξοπλισμούς για να κάμψει τις αντιδράσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν ανενόχλητοι τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους χωρίς κανένας να σηκώσει κεφάλι.

Δεν ανεχόμαστε άλλο μια κυβέρνηση που δολοφονεί με τις αποφάσεις της. Που αδιαφορεί για τους χιλιάδες νεκρούς και υλοποιεί κάθε σχέδιο της με ασπίδες και γκλόπ. Με τους μαχητικούς αγώνες μας, εργαζόμενοι και νεολαία, να επιβάλουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και να διώξουμε επιτέλους την ά(χ)ριστη κυβέρνηση.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ