Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ-ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Από τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ΑΠΘ και απέκλεισαν την κυκλοφορία σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Οι συμμορίες των ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ με αστυνομικές κλούβες μπροστά στις εισόδους του πανεπιστημίου–  ακόμα και με αύρα(!) – σχεδίαζαν δεύτερη έφοδο στην κατειλημμένη από τους φοιτητικούς συλλόγους πρυτανεία του Πανεπιστημίου.


Το κέντρο της πόλης και ειδικά η περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο ήταν πλήρως αστυνομοκρατούμενη. Φοιτητές και εργαζόμενοι άμεσα οργάνωσαν, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στον χώρο του Πανεπιστημίου. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με ξύλο, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ προχώρησαν σε 5 προσαγωγές, μια εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη. Οι άμεσες αντιδράσεις των φοιτητών, των καθηγητών και άλλων αλληλέγγυων εργαζομένων φαίνεται ότι προς το παρόν έβαλαν φρένο στην νέα εισβολή των ΜΑΤ.

Κανένας εφησυχασμός! Νεολαία και εργαζόμενοι, σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούμε το άσυλο και τις ελευθερίες μας ενάντια στην κρατική καταστολή!

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τα ΜΑΤ στοχοποιούν για δεύτερη φορά τους φοιτητές του ΑΠΘ που αντιδρούν στον χουντονόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Μετά το όργιο καταστολής και συλλήψεων στις 22/2, η κυβέρνηση επιμένει στην στρατηγική της έντασης. Τελικά ο δρόμος για τους «άριστους» του Μητσοτάκη μπορεί να ανοίγει μόνο με τα ΜΑΤ που συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο: δέρνουν περαστικούς στις γειτονιές της Αθήνας, εισβάλλουν μέσα στις σχολές, εισβάλλουν σε σπίτια, κόβουν πρόστιμα σε άστεγους και εστιακούς φοιτητές, διώκουν και ξυλοφορτώνουν όποιον δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση ή απλά κάνει βόλτα!

Φτάνει πια! Η τρομοκρατία τους δεν θα μας σταματήσει. Με μαζικούς κι ενωτικούς αγώνες να  υπερασπιστούμε το άσυλο και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, να παλέψουμε ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και την κρατική καταστολή.

 

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

 ●ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ- ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
●ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
●ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ