Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 


Την Τετάρτη 9/12, ο ΔΕΔΔΗΕ με τη συνοδεία ΜΑΤ προχώρησε σε κόψιμο του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ! Τα ΜΑΤ παίζοντας το ρόλο του «σωματοφύλακα» του ΔΕΔΔΗΕ, περιφρουρούσαν την περιοχή με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να μην αντιδράσουν.

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ δεν δείχνει κανένα έλεος. Η πλειοψηφία αυτών των οικογενειών ανήκουν στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα που ήδη βιώνουν την κόλαση της ανεργίας και της ανέχειας. Τα παιδιά των οικογενειών αυτών δεν θα έχουν καμία απολύτως πρόσβαση σε θέρμανση, φως, ζεστό φαγητό, εκπαίδευση(!) Όπως αναφέρει και ο δήμαρχος, πρόκειται για νοικοκυριά που «περιμένουν αγωνιωδώς να καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, να πάρουν τρόφιμα από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), το Συσσίτιο του Δήμου και φάρμακα από Κοινωνικό Φαρμακείο για την καθημερινή τους επιβίωση, με παιδιά που υποχρεώνονται σε τηλεκπαίδευση από την ίδια την Πολιτεία και αδυνατούν να ανταποκριθούν». Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω της πανδημίας και του τσουχτερού χειμώνα, επί της ουσίας καταδικάζει αυτές τις άπορες οικογένειες σε θάνατο.

Οι μαζικές αποκοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και η αναβάθμιση των ΜΑΤ σε πάσης φύσεως «σωματοφυλακή» του κράτους και των εργοδοτών δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση σε άλλη μια προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας θα βγάλει στο σφυρί το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη! Κόβουν, λοιπόν, το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά με σκοπό να κάνουν πιο θελκτικό το πακέτο στους ξένους τοκογλύφους-επενδυτές.

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών καταγγέλλει την συστηματική  προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ να «τιμωρήσει» όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Σε αυτές της δύσκολες μέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανακούφιση των πιο πληττόμενων στρωμάτων,  βυθίζει σε ακόμη μεγαλύτερη ανέχεια τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους φτωχούς ενώ δεν διστάζει να στείλει τα ΜΑΤ ακόμα και μέσα στα σπίτια τους για να τους τρομοκρατήσει. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

 

  •  ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥΣ
  •  ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ
  • ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ