Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ


Η αστυνομία ακρωτηριάζει - Η αστυνομία δολοφονεί


ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

    

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΑΣΤΙΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ

    Για ακόμη μια φορά η Γαλλική εργατική τάξη βγήκε στον δρόμο, αυτή τη φορά με αφορμή ένα νέο χουντικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση Μακρόν σχετικά με την «Καθολική ασφάλεια» της αστυνομίας. Το εν λόγω νομοσχέδιο αφορούσε την απαγόρευση δημοσίευσης φωτογραφιών και την προβολή βίντεο σε οποιοδήποτε μέσο, που ταυτοποιούν αστυνομικούς που ασκούν βία κατά πολιτών. Επίσης, περιλαμβάνονται διατάξεις για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας σε συνεργασία με τις δημόσιες υπηρεσίες και χρήση drone από την αστυνομία. Για τους παραβάτες προβλέπεται φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Η τροπολογία αυτή, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, υποτίθεται πως «δεν επιφέρει βλάβη στο δικαίωμα στην πληροφόρηση», αλλά έχει σαν στόχο  να «προστατεύσει εκείνους που μας προστατεύουν». Παρέλειψε να πει όμως ότι οι πάνοπλοι αστυνομικοί το προηγούμενο διάστημα στην Γαλλία έχουν τραυματίσει, ακρωτηριάσει, και τυφλώσει χιλιάδες διαδηλωτές! Μάλιστα, αυτή η διάταξη έρχεται λίγους μήνες αφότου Γάλλοι αστυνομικοί δολοφόνησαν τον 42χρονο Cédric Chouviat με κεφαλοκλείδωμα στο λαιμό. Προφανώς ο υπουργός θέλει να προστατέψει αυτούς που προστατεύουν την κυβέρνηση και τα συμφέροντα του γαλλικού κεφαλαίου, δίνοντας πλήρη ασυλία για τα εγκλήματα των αστυνομικών απέναντι στους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

 

    Τα αντανακλαστικά του Γαλλικού λαού ήταν άμεσα και παρά τις απειλές, την ανοιχτή τρομοκρατία και την καταστολή που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, κατέβηκε στο δρόμο μαζικά. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28/11, αλλά και τις επόμενες μέρες, πάνω από ένα εκατομμύριο διαδήλωσαν σε όλη την χώρα ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα, ζητώντας την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών. Το Γαλλικό προλεταριάτο, συνεχίζοντας την αγωνιστική και μαχητική παράδοση των τελευταίων χρόνων που εκφράστηκε με το κίνημα των κίτρινων γιλέκων, τις μεγαλειώδεις απεργίες ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια, έδωσε ένα ακόμα γερό χτύπημα στην ακραία-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μακρόν, η όποια αναγκάστηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο που ψήφισε πριν λίγες μέρες.

    Η κυβέρνηση Μακρόν επιχειρεί να αντιμετωπίσει την οικονομική και την υγειονομική κρίση, εφαρμόζοντας ένα άκρως νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Η σκληρή καταστολή, η εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη», η πλήρης ασυδοσία της αστυνομίας και η στρατιωτικοποίησή της, αποτελούν απαραίτητο βοήθημα  για να μπορέσουν να επιβάλλουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που απαιτούνται για να συνεχιστεί το πάρτι των πλουσίων και του κεφαλαίου. Στόχος τους είναι να τσακίσουν, να εξοντώσουν όποιον εναντιώνεται στον νεοφιλελεύθερο εφιάλτη που οικοδομεί η Γαλλική αστική τάξη για τους εργαζομένους και την νεολαία. 


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Στην Ελλάδα, παρομοίως, η χουντική κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενισχύει όλο και περισσότερο το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης, βαθαίνοντας την αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Με πρόσχημα την πανδημία και την προστασία του πληθυσμού, εφαρμόζει μία σειρά από χουντικού τύπου διατάγματα, που χτυπάνε τον πυρήνα των εργατικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η αντισυνταγματική απαγόρευση της πορείας του πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, αλλά και το όργιο καταστολής που επακολούθησε ενάντια σε όποιον προσπάθησε να την αμφισβητήσει. Χαρακτηριστικά ήταν τα γεγονότα του εξελίχθηκαν στα Ιωάννινα, όπου όταν φοιτητές μέλη του συλλόγου εστιακών, πήγαν για να τιμήσουν το Πολυτεχνείο, δέχτηκαν μία αναίτια, βίαιη και δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα 6 συνολικά φοιτητές να καταλήξουν στο νοσοκομείο, οι 3 εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα. Από τις 32 προσαγωγές οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ έχουν φορτωθεί εξοντωτικά πρόστιμα και επικρέμονται ανυπόστατες, κατασκευασμένες κατηγορίες.

    Η άγρια καταστολή και η βία πλέον αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν πρέπει να μας φοβίζουν ή να τρομοκρατούν, αλλά να μας εξοργίζουν και να μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Οι αγώνες του Γαλλικού προλεταριάτου μας δείχνουν το δρόμο. Σε όλη την Ευρώπη με κοινούς αγώνες, εξεγέρσεις, διαδηλώσεις, να παλέψουμε απέναντι στις μνημονιακές-νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις αντεργατικές επιθέσεις.

    Σαν Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Γαλλίας.


Απόσυρση όλων των χαλκευμένων κατηγοριών, διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων για όλους τους αγωνιστές 

Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή – Στο δρόμο να σπάσουμε τις χουντικές απαγορεύσεις της Κυβέρνησης -  Διάλυση των ΜΑΤ- Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας – Λεφτά για την υγεία και τις κοινωνικές ανάγκες!