Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κείμενο μητέρας ενός από τους 23 διωκόμενους φοιτητές

  

Κάτω τα γκλομπς από τα παιδιά μας !

 

Με αφορμή την ωμή βία που δέχτηκαν οι εστιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ειρηνική συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 3 φοιτητές και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε 23 συλλήψεις, έχω την ανάγκη να εκφράσω, ως άνθρωπος, ως πολίτης με δημοκρατική κουλτούρα και πάνω απ’ όλα ως μάνα, την οργή μου για τις κτηνωδίες των ΜΑΤατζίδων και για το γεμάτο βλέμμα μίσους απέναντι στους φοιτητές μας. “Διαλέξτε εσείς ποιοι θα πάνε νοσοκομείο. Μέχρι δύο”. Αυτό ξεστόμισαν τα χείλη τους χτυπώντας τους με μανία.

 

Παρά το γεγονός ότι όλα τα υγειονομικά μέτρα τηρούνταν οι αστυνόμοι χτυπούσαν και χτυπούσαν ασταμάτητα και μάλιστα δείχνοντας ιδιαίτερο μένος απέναντι σε κοπέλες που είχαν πέσει ανυπεράσπιστες στο έδαφος. Φυσικά στο τμήμα δεν τηρήθηκε κανένα υγειονομικό μέτρο, αφού αστυνομικοί χωρίς μάσκες στρίμωξαν πάνω από 24 άτομα σ’ ένα κελί. Η αντιμετώπιση απαράδεκτη.Τα παιδιά ζητούσαν νερό να ξεπλύνουν τα τραύματά τους και η απάντηση των αστυνομικών ήταν “δεν έχουμε”. Πείτε μου λοιπόν, αυτή τη δημοκρατία θέλουμε για τους νέους μας; Στο βωμό της πανδημίας χάνονται δικαιώματα, χάνονται ελευθερίες, χάνεται η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά. Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους μας στη προσπάθειά τους να διαφυλάξουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.

Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, στους αγώνες τους ξεπερνώντας τους φόβους μας, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη και νιώθοντας περήφανοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αντιστέκονται στην αστυνομική βαρβαρότητα κατεβαίνοντας στους δρόμους με κίνδυνο τη ζωή τους. Γιατί οι νέοι μας είναι δυνατοί! Οι πληγές θα κλείσουν και τότε θα είναι οπλισμένοι με περισσότερη δύναμη να αντιμετωπίσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση και η κοινωνία μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον!

Τα παιδιά είναι η ελπίδα! Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τους αγώνες τους. Είναι χρέος μας να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε τη στάση της αστυνομίας και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους 23 διωκόμενους φοιτητές. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία έχει φορτώσει με πρόστιμο 900€ τον κάθε φοιτητή με κατηγορίες που δεν υφίστανται. Φοιτητές που μένουν στις φοιτητικές εστίες και ζουν με 50 και 100€ το μήνα, με οικογένειες που αδυνατούν να τους στηρίξουν οικονομικά. Όλες μα όλες οι συλλογικότητες οφείλουν να σταθούν αλληλέγγυες στους διωκόμενους φοιτητές, έτσι ώστε να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Γιατί σε αυτά τα παιδιά στηρίζουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο!!!!

 

Η μητέρα ενός από τους διωκόμενους φοιτητές