Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020: Kυβέρνηση Μητσοτάκη με ολίγη από Κορκονέα

 



12 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μέρα της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από την σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Στις 6 Δεκέμβρη, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, αγωνιστές, συλλογικότητες και οργανώσεις του κινήματος σε πολλές πόλεις προσπάθησαν να τιμήσουν αγωνιστικά τη μνήμη του Αλέξη και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθούν για την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση της ΝΔ. Για ακόμη μια φορά, όλοι όσοι αμφισβήτησαν την αντισυνταγματική απαγόρευση του Χρυσοχοΐδη, αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή - με προσαγωγές, συλλήψεις, βία και εξοντωτικά πρόστιμα.

 

Πλήθος αστυνομικών δυνάμεων είχαν καταλάβει από το πρωί όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα. Από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Πάτρα, τα Γιάννενα και τα Χανιά με βία επιχείρησαν να διαλύσουν κάθε προσπάθεια διαδήλωσης. Στην Αθήνα είχαν το θράσος να περικυκλώσουν το μνημείο του Αλέξη στα Εξάρχεια, στο ίδιο μέρος όπου αυτός έπεφτε νεκρός πριν 12 χρόνια. Μάλιστα, ένας αστυνομικός προσπαθώντας μάλλον να τιμήσει τον δολοφόνο-συνάδελφό του, άρπαξε τα λουλούδια που αλληλέγγυοι είχαν αφήσει στο μνημείο συνθλίβοντας τα δημόσια!

Τέτοιες εικόνες δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τους πραγματικούς λόγους των χουντοαπαγορεύσεων της κυβέρνησης. Από τις 17 Νοέμβρη μέχρι σήμερα, η αστυνομία με τις ευλογίες του Μητσοτάκη επιδίδεται σε ένα όργιο καταστολής για να τρομοκρατήσει, να διαλύσει κάθε μορφή αντίδρασης, να σβήσει από την συλλογική μνήμη τους νεολαιίστικους και εργατικούς αγώνες και εξεγέρσεις. Η σύγχρονη χούντα της ΝΔ αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, αντί να προσλάβει περισσότερο προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αντί να ενισχύσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την κρίση, ενισχύει ολοένα και περισσότερο την καταστολή και τους φίλους της καπιταλιστές και πλούσιους.

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών χαιρετίζει όσους αψήφησαν την τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία βγαίνοντας στους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη και της νεολαιίστικης εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσους στην πράξη αμφισβήτησαν τη βαρβαρότητα και ανευθυνότητα της κυβέρνησης. Για να μην θρηνήσουμε άλλους Άλεξηδες, για να σώσουμε το μέλλον μας και τις ζωές μας πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα. Μακριά από τη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους, να διεκδικούμε καθημερινά όσα μας στερούν: Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία. 

Γιατί, τελικά, εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη.


- Απόσυρση – Παύση όλων των διώξεων και 

  εξοντωτικών προστίμων.

 

- Αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών  

  δικαιωμάτων και ελευθεριών